Ansys 2024R2: Novinky v Electronics

Ansys Electronics nadále demonstruje své vedoucí postavení v oblasti výpočtu elektromagnetismu a podporuje nejmodernější vývoj produktů napříč různými trhy a aplikacemi.

1.png

Ansys Electronics 2024 R2 - Highlights

Ansys Electronics nadále demonstruje své vedoucí postavení v oblasti výpočtu elektromagnetismu a podporuje nejmodernější vývoj produktů napříč různými trhy a aplikacemi. Vylepšený výkon simulace, síťování, spárování s dalšími nástroji Ansys, automatizované pracovní postupy a možnosti modelování dále upevňují pozici Ansys v popředí elektromagnetických simulace a výpočetní multifyziky. 

Registrace na novinky v Electronics 5.9. 9:00 →

2.png

Nízkofrekvenční nástroje

Ansys Motor-CAD

Nové metody chlazení

Využívá se v automobilovém sektoru a v souladu se současným stavem technologií. 

Poskytuje uživatelům větší flexibilitu a možnosti přístupů k chlazení, které vedou k příležitostem inovovat návrh motorů.

Tyto nové metody chlazení poskytují uživatelům možnost modelovat přesnější konstrukce jejich motoru a prozkoumat nové možnosti, které dříve nebyly možné.

Vylepšený pracovní postup

Rychlejší, snadnější a větší flexibilita při inovacích. Rozšíření adaptivní šablony verze 2024 R1. Přidány příkazy Pythonu pro vlastní přizpůsobení šablony motoru. Kombinace importu DXF se schopností adaptivní šablony dále rozšiřují flexibilitu konstrukce stroje. Nová 3D vizualizace adaptivní šablony geometrie.

Vylepšený elektromagnetismus

Výpočty excentricity pro IM používané pro jeden pracovní bod motoru. Vylepšené přesnosti výpočtu účinnosti. Hybridní metoda FEA nově vypočítává ztráty proximity a skin efektu.

Ansys Maxwell

Continuum Air

V elektrických strojích potřebují uživatelé zarovnat sít během pohybu rotoru. Vylepšení jsou nutná pro přesnost a zlepšení točivého momentu a zpracování nekonstantních časových kroků. Continuum Air je nové řešení techniky a modifikace tranzientního řešiče k dosažení vyšší přesnosti.

Nový řešič výkonové elektroniky

Řešič vířivých proudů A-Phi lze použít pro výpočet napájecích sběrnic, při ACztrátách, proximity efektech, proudech, tocích a silách. Usnadňuje výpočty různých typů parametrů, jako je jako RLCG, proudové hustoty a frekvence.

Kombinace DC & AC polí

Vylepšené pracovní postupy pro aplikace bezdrátového nabíjení a DC bias aplikace vyžadujíci vizualizace AC+DC polí.

Při propojování permeability z magnetostaického řešiče do Eddy Current řešiče, jsou k dispozici nové možnosti vykreslení polí v rámci Field Overlays a to kombinace DC a AC polí.

Ansys Concept EV

Vyhodnocení požadavků

Rychle a jednoduše provádějte návrh designu. Navrhněte řadu různých komponent (měnič, motor, převodovka, baterie) tak, aby splňovaly požadavky na úroveň vozidla. Concept EV vyhodnocuje komponenty hnacího ústrojí pro splnění požadavků na výkon.

Výběr architektury

Zjistěte proveditelnost specifického návrhu pro konkurenceschopnější pohonné jednotky při nižších nákladech. Uživatelé mohou vytvářet různé konfigurace strojů, převodních poměrů, velikostí baterie atd. Vývoj efektivního a úsporného pohonného ústrojí (dlouhodobý dojezd, rychlé nabíjení, nízká hmotnost).

 

Vysokofrekvenční nástroje 

2 nové produkty 

HFFS-IC: je nový produkt, který přichází se 3 výkonnými elektromagnetickými řešiči, HFSS, RaptorX a Q3D Extraktor, vše v platformě AEDT. Týmům pokročilých návrhářů polovodičových pouzder, RFIC a 3DIC poskytuje jednotnou platformu pro multifyzikální a víceúrovňový heterogenní návrh od integrovaných obvodů až po celé systémy. Možnosti snadného propojení návrhů a provádění  kosimulací překlenují mezeru mezi IC/pouzdrem/systémem, což umožňuje včasné vhledy do návrhu, povědomí o IC návrzích systému, systémově orientovaný návrh integrovaných obvodů a urychluje dobu dodání certifikovaných integrovaných obvodů. 

Perceive EM: je nový produkt, který přináší revoluci do radarových systémů a designu bezdrátové komunikace. Jádrem Perceive EM je shooting and bouncing ray (SBR) solver 100% běžící na GPU pro rychlé výpočty elektromagnetického pole, který poskytuje vysoce přesné výsledky a umožňuje generování syntetických dat pro potřeby AI/ML aplikací. Perceive EM, nabízený výhradně jako API, lze použít jako samostatné skriptované řešení nebo se bezproblémově integruje s platformami třetích stran pro podporu stávajících i nových pracovních postupů. 

 

Zefektivnění pokročilých elektrotermálních analýz a pracovních postupů 

Termální mesh fusion v Icepaku: Počáteční síťování může být náročné, zejména s výchozím nastavením, které se liší na základě složitosti sestavy, například v sestavách vyžadujících nadměrné zjemnění sítě, aby byly zachyceny malé a tenké objekty. Nová termální mesh fusion v Icepaku řeší tyto výzvy automaticky rozdělením složitých modelů do propojených poddomén, což umožňuje kvalitní počáteční síť, lepší kontrolu zjemnění sítě a vylepšenou rychlost síťování. 

Propojený elektrotepelný tok v Q3D: Přesný výpočet ohmických ztrát v pulzně šířkově modulovaném (PWM) proudu je složitý kvůli tepelným a elektrickým interakcím. Nové obousměrné propojení nástroje Icepak s Q3D nabízí pokročilý elektrotepelný pracovní postup pro přesné výpočty ohmických ztrát ve frekvenční oblasti. To vylepšuje přesnost návrhu, optimalizuje výkon a zvyšuje spolehlivost v aplikacích, jako jsou napájecí zdroje, řízení motorů a zpracování signálu, což přispívá k lepšímu řízení teploty a efektivitě nákladů. 

Zlepšení efektivity a pracovních postupů v elektromagnetické analýze 

Obecné paralelní komponenty se přizpůsobují fúzi sítě HFSS: mesh fusion v HFSS má novou schopnost plně paralelizovat adaptivní zjemňování sítě napříč jádry, clustery nebo cloudem Ansys. Umožnění vylepšené simulace pro složité návrhy. Vyřešte dříve neřešitelné! 

Více konečných polí: HFSS podporuje extrémně efektivní řešení pro konečná anténní pole, ale bylo limitováno pouze na řešení jednoho pole. HFSS 24R2 umožňuje efektivnější řešení anténních polí díky možnosti zahrnutí více polí v jednom designu. To je zvláště důležité v aplikacích, jako jsou sítě 5G/6G a Wi-Fi, radarové systémy, satelit komunikace a zobrazovací metody v lékařství. 

SIwave HFSS regiony: Podpora ECAD-ECAD byla představena ve verzi 24R1 a nyní 24R2 zavádí podporu pro MCAD-ECAD HFSS regiony v SIwave. Tato nová podpora SIwave pro MCAD v HFSS regionech usnadňuje úlohy jako například návrh konektoru/pouzdra na desce plošných spojů. 

Další články

2. 9. 2024

Ansys 2024R2: Novinky v Systems & Mission

Ansys přináší do oblasti Digital Mission Engineering a systémového inženýrství revoluční novinky, které umožňují…

29. 8. 2024

Ansys 2024R2: Novinky v Optics

Vydání Ansys Optics 2024 R2 přináší několik vylepšení, která zjednodušují pracovní postupy a zvyšují přesnost při…

Nezávazná poptávka

Nezávazná poptávka
Odesláním formuláře berete na vědomí zásady zpracování osobních údajů.